Promo – Christoph Janssen (Arvoc Arendonk): ”We zitten op schema”

 
Trainer Christoph Janssen spreekt zijn jonge groep toe. / FOTO Arvoc Arendonk.

Het jonge Arvoc Arendonk ging het voorbije weekend met 0-3 de boot in tegen het ervaren Beerse. Meteen een tweede nederlaag op vier wedstrijden voor de grensploeg, die toch nog altijd meedraait in de middenmoot van de reeks.

PROMO 2 B (v) – ARVOC ARENDONK

“Beerse was gewoon te sterk”, windt trainer-coach Christoph Janssen er geen doekjes om. ”Wij waren misschien niet super, maar we hebben ook nooit aanspraak kunnen maken op mogelijke setwinst. Laat staan winst van de match. Daarvoor was het verschil in kwaliteit te groot.”

“We hebben wel geprobeerd om ons eigen spel te spelen en uiteindelijk lukte dat op het einde nog een beetje. In de beginfase verliep dat zeer moeilijk, wat toch vooral de verdienste was van dit Beerse dat in alle onderdelen duidelijk de betere was”, zegt een niet al te erg ontgoochelde coach.

“Bij Beerse stond er veel meer ervaring tussen de lijnen. Een deel van die speelsters draaide enkele seizoenen geleden nog mee in de toenmalige eerste divisie. Tja, daar kunnen wij met ons jonge team met een gemiddelde leeftijd van 17-18 jaar en amper ervaring niet tegen op.”

Van tweede gewest naar Promo 2

“Deze jonge meiden pakten twee seizoenen geleden de titel in tweede gewest en we hebben die bewust doorgeschoven naar deze promo 2 reeks. Je kan en mag dan ook niet verwachten dat ze hier even de wet zullen dicteren. Ik vind dan ook dat we met twee zeges op vier wedstrijden nog niet zo slecht gestart zijn. We hadden voor het seizoen als doel gesteld om de helft van de wedstrijden te winnen. We zitten dus nog op schema en ik hoop dat dit zo zal blijven.”

“Je kan en mag niet verwachten dat die jonge meiden hier even de wet zullen dicteren.”

“En uiteindelijk maken die resultaten niet direct iets uit. Het belangrijkste is dat alle elf speelsters iedere maand stapjes voorwaarts zetten”, zegt Janssen die volop gelooft in de groeikansen van zijn team. ”Het is een ongelooflijke groep om training aan te geven. Ik train hen nu al drie jaar en ik heb nog nooit tegen mijn zin training gegeven. Die meiden hangen zeer goed aan elkaar, zowel op als naast het veld. Ze passen dan ook perfect in de filosofie van de club om de eigen talenten maximale speelkansen aan te bieden op het voor hun hoogste niveau binnen de club. Ze zijn leergierig, hebben volleyballend vermogen, talent en ze willen vooral beter worden. Als we deze groep nog wat jaren kunnen laten rijpen, dan staat Arvoc er goed voor.“