Via deze link kan je het inschrijvingsformulier voor seizoen 2022-2023 openen.

VOLLEYBALPROMO 2B (V)Arvoc Arendonk

Lotte Buys en co. trekken positieve lijn van voorbije weken door: “Er zit ongelooflijk veel talent in onze jonge groep”

Het jonge Arvoc Arendonk pakte het voorbije weekend verrassend de scalp van Beerse, één van de titelkandidaten. Het was de zesde overwinning sedert begin november voor Arvoc, dat in die periode amper één wedstrijd verloor.

“Op zich was dit een overwinning die we niet hadden verwacht, ook al hebben we de voorbije maanden de nodige stappen gezet”, zegt Lotte Buys. “We zitten nu al een aantal weken in een positieve flow. Na een mindere start met amper twee overwinningen in zeven wedstrijden keerde het tij na de nipt met 2-3 verloren bekerwedstrijd tegen Mavoc Mechelen, een team uit nationale 3. Die wedstrijd heeft onze groep een boost gegeven. Nadien verloren we enkel nog tegen Amigos Zoersel met 2-3. Alle andere wedstrijden wonnen we. We hebben meer wedstrijden gewonnen dan ik vooraf had verwacht. Het doel was de helft van de wedstrijden te winnen. Met nu acht zeges op veertien wedstrijden doen we zelfs beter.”

De 25-jarige Buys is de enige speelster met ervaring bij Arvoc. Ze is op het terrein dan ook het verlengstuk van trainer Christoph Janssen.

“Het zijn allemaal meisjes tussen de zestien en negentien jaar. ik ben als 25-jarige zowat de moederkloek. (lacht) Het is mijn taak om de meiden rustig te houden, in zichzelf te laten geloven en vooral hen vertrouwen te geven. Ik moet zeggen dat de meisjes dat zeer goed oppikken. Er zit ongelooflijk veel talent in deze groep. Als we die meiden bij elkaar kunnen houden, wacht Arvoc nog een mooie toekomst”, zegt Buys, die zelf als enige overblijft van het team dat enkele jaren geleden meer dan goed bezig was in tweede divisie.

“Als ik zie wat deze meisjes nu al kunnen, dan gaan die, als ze blijven werken en de nodige progressie blijven maken, er niet lang meer over doen om even goed te doen als wij in die periode.” (mabe)

Promo – Christoph Janssen (Arvoc Arendonk): ”We zitten op schema”

 
Trainer Christoph Janssen spreekt zijn jonge groep toe. / FOTO Arvoc Arendonk.

Het jonge Arvoc Arendonk ging het voorbije weekend met 0-3 de boot in tegen het ervaren Beerse. Meteen een tweede nederlaag op vier wedstrijden voor de grensploeg, die toch nog altijd meedraait in de middenmoot van de reeks.

PROMO 2 B (v) – ARVOC ARENDONK

“Beerse was gewoon te sterk”, windt trainer-coach Christoph Janssen er geen doekjes om. ”Wij waren misschien niet super, maar we hebben ook nooit aanspraak kunnen maken op mogelijke setwinst. Laat staan winst van de match. Daarvoor was het verschil in kwaliteit te groot.”

“We hebben wel geprobeerd om ons eigen spel te spelen en uiteindelijk lukte dat op het einde nog een beetje. In de beginfase verliep dat zeer moeilijk, wat toch vooral de verdienste was van dit Beerse dat in alle onderdelen duidelijk de betere was”, zegt een niet al te erg ontgoochelde coach.

“Bij Beerse stond er veel meer ervaring tussen de lijnen. Een deel van die speelsters draaide enkele seizoenen geleden nog mee in de toenmalige eerste divisie. Tja, daar kunnen wij met ons jonge team met een gemiddelde leeftijd van 17-18 jaar en amper ervaring niet tegen op.”

Van tweede gewest naar Promo 2

“Deze jonge meiden pakten twee seizoenen geleden de titel in tweede gewest en we hebben die bewust doorgeschoven naar deze promo 2 reeks. Je kan en mag dan ook niet verwachten dat ze hier even de wet zullen dicteren. Ik vind dan ook dat we met twee zeges op vier wedstrijden nog niet zo slecht gestart zijn. We hadden voor het seizoen als doel gesteld om de helft van de wedstrijden te winnen. We zitten dus nog op schema en ik hoop dat dit zo zal blijven.”

“Je kan en mag niet verwachten dat die jonge meiden hier even de wet zullen dicteren.”

“En uiteindelijk maken die resultaten niet direct iets uit. Het belangrijkste is dat alle elf speelsters iedere maand stapjes voorwaarts zetten”, zegt Janssen die volop gelooft in de groeikansen van zijn team. ”Het is een ongelooflijke groep om training aan te geven. Ik train hen nu al drie jaar en ik heb nog nooit tegen mijn zin training gegeven. Die meiden hangen zeer goed aan elkaar, zowel op als naast het veld. Ze passen dan ook perfect in de filosofie van de club om de eigen talenten maximale speelkansen aan te bieden op het voor hun hoogste niveau binnen de club. Ze zijn leergierig, hebben volleyballend vermogen, talent en ze willen vooral beter worden. Als we deze groep nog wat jaren kunnen laten rijpen, dan staat Arvoc er goed voor.“

Trooper

Beste Arvoccers,

Sinds een tijdje heeft ARVOC ook een TROOPER pagina , dwz dat er van al je internet aankopen die je via de link http://www.trooper.be/arvoc doet ( en daar zitten de meeste webwinkels van Belgie en Nederland in ) er een klein percentage naar ARVOC gaat.
Als klant betaal je geen cent extra , er gaat enkel een klein deel naar je favoriete club.
Deel het mee aan vrienden , kennissen, collega's ............ en doe al je online aankopen via deze link .

Arvoc dankt u .


Met het online aansluitingsformulier maak je als huidig lid van Volleybalclub Arvoc Arendonk je lidmaatschap voor het nieuwe seizoen 2020-2021 bekend. Je kan dit doen via de link naar Twizzit op onze website ( www.arvoc.be , hier vind je ook een stappenplan hoe je Twizzit kan activeren ) of via Twizzit zelf ( Via ‘Meer…’ - ‘Inschrijvingen en aankopen’ ).
Doe dit vóór zaterdag 4 april 2020.


Sponsors
Kalender

© 2022, website powered by Twizzit.com