VOLLEYBALPROMO 2B (M)Arvoc Arendonk

Christoph Janssen wil met Arvoc Arendonk opnieuw naar Promo 1

Christoph Janssen wil met Arvoc Arendonk opnieuw naar Promo 1: “Ja, we willen kampioen spelen”

De mannen van Arvoc Arendonk zijn na drie wedstrijden ongeslagen koploper in de tweede promo-reeks B. Als het van aanvoerder Christoph Janssen afhangt, mag die ongeslagen reeks nog lang blijven duren. “We willen naar de hoogste promo-afdeling”, zegt Janssen.

“Ja, we willen kampioen spelen en zo snel mogelijk onze plaats in de hoogste reeks van het provinciale volleybal opnieuw in­nemen”, windt aanvoerder Christoph ­Janssen er geen doekjes om. “Twee seizoenen geleden stonden we op het moment dat de competitie werd afgebroken vijfde in de toenmalige eerste provinciale. Na het nodige rekenwerk moesten we uiteindelijk zakken.”

Die degradatie doet duidelijk nog pijn doet bij Janssen en co. “Ik vind dat wij op onze plaats zaten in Promo 1. Vorig seizoen startten we met de ambitie om kampioen te worden, maar door de coronapandemie was de competitie snel voorbij. Dus doen we dit ­seizoen gewoon opnieuw een gooi naar de titel.”

Met negen op negen en amper één verliesset is Arvoc alvast goed gestart. “Het draait inderdaad goed. Iedereen doet zijn job en we spelen constant op een degelijk niveau. Het verhaaltje klopt.”

Eigen jeugd meetrekken

Naar het waarom van deze goede start hoeft de Arvoc-aanvoerder niet lang na te denken. “Bij Arvoc hebben we de filosofie om spelers vanuit de eigen jeugd naar de eerste ploeg te laten doorstromen. Dat gebeurde ook met ons. Ongeveer tien jaar geleden zijn we als jeugdploeg gestart en we hebben heel de weg afgelegd. We hebben een brede kern met ervaren spelers en nemen vaak jeugdspelers mee naar de wedstrijden. Het laten doorstromen van de eigen jeugd en het werken met spelers uit de eigen omgeving heeft het bijkomende voordeel dat heel wat mensen uit het dorp zich kunnen vereenzelvigen met de club. Dat maakt dat we bij onze thuiswedstrijden altijd een beroep kunnen doen op onze spreek­woordelijke zevende man.”(mabe)