VOLLEYBALPROMO 2B (V)Arvoc Arendonk

Lotte Buys en co. trekken positieve lijn van voorbije weken door: “Er zit ongelooflijk veel talent in onze jonge groep”

Het jonge Arvoc Arendonk pakte het voorbije weekend verrassend de scalp van Beerse, één van de titelkandidaten. Het was de zesde overwinning sedert begin november voor Arvoc, dat in die periode amper één wedstrijd verloor.

“Op zich was dit een overwinning die we niet hadden verwacht, ook al hebben we de voorbije maanden de nodige stappen gezet”, zegt Lotte Buys. “We zitten nu al een aantal weken in een positieve flow. Na een mindere start met amper twee overwinningen in zeven wedstrijden keerde het tij na de nipt met 2-3 verloren bekerwedstrijd tegen Mavoc Mechelen, een team uit nationale 3. Die wedstrijd heeft onze groep een boost gegeven. Nadien verloren we enkel nog tegen Amigos Zoersel met 2-3. Alle andere wedstrijden wonnen we. We hebben meer wedstrijden gewonnen dan ik vooraf had verwacht. Het doel was de helft van de wedstrijden te winnen. Met nu acht zeges op veertien wedstrijden doen we zelfs beter.”

De 25-jarige Buys is de enige speelster met ervaring bij Arvoc. Ze is op het terrein dan ook het verlengstuk van trainer Christoph Janssen.

“Het zijn allemaal meisjes tussen de zestien en negentien jaar. ik ben als 25-jarige zowat de moederkloek. (lacht) Het is mijn taak om de meiden rustig te houden, in zichzelf te laten geloven en vooral hen vertrouwen te geven. Ik moet zeggen dat de meisjes dat zeer goed oppikken. Er zit ongelooflijk veel talent in deze groep. Als we die meiden bij elkaar kunnen houden, wacht Arvoc nog een mooie toekomst”, zegt Buys, die zelf als enige overblijft van het team dat enkele jaren geleden meer dan goed bezig was in tweede divisie.

“Als ik zie wat deze meisjes nu al kunnen, dan gaan die, als ze blijven werken en de nodige progressie blijven maken, er niet lang meer over doen om even goed te doen als wij in die periode.” (mabe)